2015-10-25 03:58:32• hírek • Szatmar.ro

A hét kérdései

A Szatmár.ro szakértőihez napi rendszerességgel érkeznek kérdések - ezekből szemezgettünk.

Varga Ágnes: Tegnap este észrevettem a bal lábfejen egy csomót, ami a bőr alatt van. Nem piros, nem viszket. Mitől van ez, és hogy jött ki egyik napról a másikra? Várom és köszönöm válaszát.

Dr. Láng László: Ennyiből nem lehet megállapítani, mitől van a csomó a lábfején. Több minden lehet (ízületi vagy ínhüvely ciszta, faggyúgyülem stb.). Forduljon a háziorvosához, ő megmondja , mi a teendő.

Kérdezd Dr. Láng Lászlót ide kattintva!


H Anna: Jobb oldali, borda alatti hasba kisugárzó fájdalom miatt több vizsgálaton vettem részt. Minden negatív, ezért gerinc rtg. -re küldtek. A vizsgálat eredménye: A lumbalis lordosis kiegyenesedett. A praesacralis rés jelentősen beszűkült, benne vacuum phenomen is megfigyelhető. A felső csigolyákon csőrképződéssel járó spondylosis, az alsó szakaszon kisizületi arthrhrosis. A vizsgálat eredménye mit jelent? Mi a további teendő.

Dr Borz Tibor: Panaszai lehetnek akár gerinc eredetűek is. Ez esetben gyulladáscsökkentő kezelés, esetleg paravertebralis steroid injekció beadása jöhet szóba.

Kérdezd Dr. Borz Tibort ide kattintva!


Kriszta: Kedves Borsi Zsuzsa! Én egy átlagos, 29 éves lány vagyok. 3 éve vagyok itthon, előtte 6 évet külföldön éltem. Ott ismertem meg barátnőmet (24 éves), és 6 évet voltunk együtt. Mindent megtettem annak érdekében, hogy elsajátítsam a számomra akkor még idegennek tűnő nyelvet, ami nagyon jól sikerült is, hisz egy párkapcsolatban ez egy alapvető dolog. Minden nagyszerűen működött köztünk, de tavaly egyre több vita alakult ki amiatt, hogy ő vissza szeretne menni a saját országába (3 éve élt nálam), és szeretne élni kicsit. De mellettem ezt lehetetlennek látta. Mindig tudtam, hogy előttem csak 2 rövidebb kapcsolata volt, tudtam, hogy egyszer hiányozni fog neki az élet. Mindig a fejemhez vágta, hogy én könnyen beszélek, nekem van tapasztalatom, hogy én kiéltem már magam, mielőtt őt megismertem. Tudtam, hogy igaza van, nem is akartam őt magamhoz láncolni, csak nem értem, hogy miért 6 év után történik ez. Pár hónapja elengedtem őt. Mondtam neki, hogy menjen, éljen...de én várni fogom. Azt mondta, bármit is fog tenni, visszatér hozzám. Pár napja kaptam egy üzenetet. „Nem megyek vissza, ne várj rám. Ne haragudj!" Nem tudom, mit tegyek. Rosszul tettem, hogy elengedtem? Ha esetleg visszajön, mit tegyek?

Borsi Zsuzsa: Bármennyire is szeretnénk, nem lehet senkit sem magunkhoz láncolni. Ha nem engedte volna el, akkor is előbb vagy utóbb elment volna. Szerintem Önnek most a saját céljaival, életével kell törődnie és ha majd mégis meggondolná magát a volt párja, akkor meglátja, hogy van-e még helye az Ön életében.

Kérdezd Borsi Zsuzsát ide kattintva.


Szabó Pál : Az lenne a kérdésem, hogy a számítógépembe bele tud látni az a cég, amelyik vírusirtóját használom? Természetesen legális vírusirtóra gondolok. Másik kérdésem, hogy melyiket ajánlaná cégem számára?

Polgár Csongor: A vírusirtó cég, ha akar, belát a gép bármilyen pontjára, mivel a saját terméke védi szoftveresen az ön operációs rendszerét. Jogilag ezt nem tehetik meg, mivel a fizetett antivírus cégek több éve vannak a piacon és komoly biztonságpolitikával rendelkeznek. Amit lehet ajánlani és tesztelt : Kaspersky Internet Security, Bitdefender Internet Security, Eset Smart Security.

Polgár Csongortól és Dobos Attilától ide kattintva kérdezhetsz!


Simon Laura: Kedves Csilla! A kérdésem a következő: mikor a legjobb először kénezni a rozé borokat?

Serli Csilla: Amikor megállt a fermentáció, érezhetően  nem csípős. Vigyázzon, mert ha nincs tele a tárolóedény, és még nincs lekénezve, de már nincs co2, ami védje, oxidálódni fog. Kénezés után is tele kell legyen a tárolóedény, ez nagyon fontos.

Serli Csillától ide kattintva kérdezhetsz!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: